öabtöabt dkaböabt ihldin kültürü ve ahlak bilgisiimam hatip lisesi meslek dersleri
DOLAR
32,3351
EURO
35,1721
ALTIN
2.245,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

ÖABT DKAB-İHL Son Aylar Nasıl Ders Çalışılmalı?

ÖABT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB) ile İmam Hatip Lisesi (İHL) Son Aylar Nasıl Ders Çalışılır? Detaylar yazımızda..

ÖABT DKAB-İHL Son Aylar Nasıl Ders Çalışılmalı?
ÖABT Rehber -ÖABT (DKAB-İHL) Hap Bilgiler Cep Kitabı

ÖABT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB) ile İmam Hatip Lisesi (İHL) son aylar nasıl ders çalışılmalı?

ÖABT DKAB-İHL Son 3 Ay Nasıl Çalışılmalı?

Geçmişe dönüp neler yaptığına bakman gerekiyor.

Şu zamana dek konu çalışmalarını sürdürdün, denemelere başladın, kalan konularına çalışıyorsun. Şimdi burada önemli bir soru devreye giriyor. Şu ana dek çalıştığın konularda neler yaptın? “Çalıştım, bitti. dediğin konulara tekrar geri dönmene gerek var mı? Detaylı bir analiz için şu aşamaları takip edebilirsin:

  • Şu ana kadar hangi konuları tamamen çalıştım, geriye neler kaldı?
  • Çalıştığım konularda hatırlamadığım, eksik hissettiğim var mı?
  • Deneme sınavlarında çalıştığım konulardan yanlış yapıyor muyum? Bu yanlışların sebebi ne oluyor? (Bilgi eksikliği, yorum eksikliği, dikkatsizlik vb)

Önümüzdeki birkaç haftalık süreçte, bu şekilde eskiye dönük bir tarama yapabilirsin. Aynı zamanda günlük, haftalık ve aylık tekrarlarımız da önemli.

Yapamadıklarından kaçmak yerine, hala fırsatın varken eksiklerini kapatmaya yönelmelisin.

Ayrıca bir konuya ne kadar çalışırsan çalış, bolca pratiğini yapmadığın sürece ne durumda olduğunu göremezsin.

ÖABT DKAB-İHL Son 2 Ay Nasıl Çalışılmalı?

  • Son 2 ay kala konu anlatım kitaplarına artık çalışmaktansa, özet çıkardığınız notlara çalışmak daha avantajlı olacaktır. Böylelikle kalan zamanınızı daha verimli kullanmış olacaksınız.
  • Sınava girmeden önce kesinlikle çıkmış soruları çözün. Hem sınav tarzını anlamış olacaksınız hem de sınava girmeden önce sizin hazırlık olacaktır.
  • Son olarak sınav soruları iyice okuyun size ne sorduğunu anlayın, genellikle yanlış yapılan sorular iyi bilinen konular oluyor acele ettiğiniz zaman bildiğiniz konularda yanlış yapma olasılığınız daha yüksek oluyor

Son Aylar biraz daha planlı olma zamanı

Eksik konuları bitirip 2-3 ayda bol bol soru ve deneme çözerek kendin için çok fazla şeyi değiştirebilirsin. Sadece 12 kaynaktan soru çözümü yetmez! Piyasanın en iyi konu anlatım kitaplarını tekrar tekrar çalışıp binlerce soru bankası çözmen ve deneme sınavı yapman gerekir. Bu linkte faydalanabilirsin, piyasanın en iyi kitapları uygun fiyata bulabilirsin. https://www.serikitapal.com/oabt/dkab-ihl-meslek-dersleri-ogretmenligi

Son Aylar, deneme sınavları kritik önem taşıyor!

Mümkün oldukça farklı farklı kaynakların deneme setlerini çözün.

Deneme setlerin eksikse uygun fiyata buradan temin edebilirsin. https://www.serikitapal.com/oabt/dkab-ihl-meslek-dersleri-ogretmenligi

ÖABT DKAB-İHL Son 1 Ay Nasıl Çalışılmalı? 

Bu son 1 ayın önemi anlatılamaz. Bu dönemde ya her şey salınır ya da yumurta kapıya dayandığından dolayı daha fazla üstüne gidilir. Artık son viraj gelmiştir daha fazla üstüne düşmek gerekir. Şekillenen halinizin son rötuşlarının yapıldığı dönemdesiniz. Sevdiklerinizi döşünün son ayı elinizden geleni yapın!

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.