öabtöabt dkaböabt ihldin kültürü ve ahlak bilgisiimam hatip lisesi meslek dersleri
DOLAR
32,5866
EURO
34,8556
ALTIN
2.493,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ÖABT (DKAB-İHL) Sınavına Son 1 Ay Kala Nasıl Çalışmalıyım?

Konu anlatımı çalışmaları, test çözümleri, genel tekrarlar, deneme sınavları derken ÖABT (DKAB-İHL) için son 1 ay neredeyse geldi! Şu ana kadar yapmış olduğun çalışmalarını toparlamak, deneme sınavları ile pratiklik kazanmak için hala vaktin var! Son 1 ayda ÖABT (DKAB-İHL) için neleri değiştirebilirsin? Bu yazımızda ÖABT (DKAB-İHL)’ye son 1 ay için çalışma taktiklerini ve ipuçlarını anlatıyoruz!

ÖABT (DKAB-İHL) Sınavına Son 1 Ay Kala Nasıl Çalışmalıyım?
ÖABT Rehber -ÖABT (DKAB-İHL) Hap Bilgiler Cep Kitabı
03.07.2021
0
A+
A-

Son 1 ay kala konu çalışması yapılmalı mı?

Son 1 ay bol bol deneme çözmek, net artırmak isterken bir şey daha karşına çıkıyor: konu çalışması. Bazı adaylar konu çalışması yapmaya artık vakit bulamadıklarını söylerken, bazıları ise artık içinden gelmediğini belirtiyor. Evet sene içinde yaptığın gibi uzun uzun konu çalışmak, özet çıkarmak için pek vaktin yok ama bu hiç konu çalışmayacağın anlamına gelmiyor. Özellikle deneme sınavlarından sonra yapamadığın soruların konularını tespit etmen çok önemli artık. O konuyu hiç bilmiyor olabilirsin ya da unutmuş olabilirsin. Kısa tekrarlar, göz gezdirmeler bu anlamda faydalı olacaktır. “Konuların yetişmesi” ise başka bir durum. Bazı konular nispeten kolay, ezbere dayalı olduğundan son haftalara bırakılabiliyor, bunda bir sıkıntı yok. Ama daha uzun, karışık, çok soru gelen konulardaki çalışmalarında gaza basman ve toparlaman gerek.

Soru bankalarından denemelere doğru bir geçiş yapmalısın.

Sene içinde çalışırken, bir soru bankasını alıp kolaydan zora testlerini çözüyordun. Ama son 1 ay kala bir kitaba başlayıp sıfırlayacak kadar vaktin pek yok. Onun yerine hedefin nokta atış ile gerçek soru tiplerine odaklanmak, sınav stiline alışmak olmalı. Bazen tekrar amaçlı, ya da yeni çalıştığın konularda soru bankalarından testler çözebilirsin tabii ki. Ancak kalan vakitlerinde bölüm denemesi çözmen de çok faydalı olacaktır.

Deneme sınavları, gerçek sınav için bir provadır.

Deneme sınavlarının ne kadar önemli olduğundan zaten sürekli olarak bahsediyoruz. Burada biraz daha, kalan sürede ne şekilde ve ne sıklıkla deneme çözmen gerektiğinden bahsedelim. Öncelikle şunu unutmamalısın ki çözdüğün her bir deneme gerçek sınavın provası niteliğinde ve çok çok değerli. Sınav anında önüne gelen kitapçığı açıp da çözmeye başladığın anda göreceksin ki aylardır gözünde büyüttüğün ÖABT (DKAB-İHL)’nin sene boyunca yaptığın onlarca denemeden hiçbir farkı yok. Bu nedenle çözdüğün denemelerdeki her bir sorunun gerçek sınavda karşılaşma ihtimalin olan bir soru olduğunu unutmamalı ve denemelere bu ciddiyetle yaklaşmalısın. Eğer hala süre tutmadan, ara vererek, uzanarak, yiyip içerek, müzik eşliğinde… deneme çözüyorsan tüm bunlara son vermeli ve her bir denemeyi sınav ciddiyeti ile çözmelisin. İmkanın varsa toplu denemelere de bolca girmeni tavsiye ediyoruz.

ÖABT (DKAB-İHL) İle İlgili Hangi Yayınları Çözmeliyim?

Bir çok öğretmen adayımız tarafından “Hangi Yayınları Çözmeliyim?” sorusu aldık. ÖABT Rehber olarak, adaylar tarafından en çok tercih edilen ve en güncel deneme yayınlarına https://www.serikitapal.com/oabt/dkab-ihl-meslek-dersleri-ogretmenligi adresinden ulaşabilirsiniz. Siparişiniz hafta içi, saat 15:00’a kadar aynı gün kargoya veriliyor.

Hızlı Check-up İmkanı!

Arif Köse hocamız tarafından oluşturulmuş, hiçbir yerde yayımlanmamış ÖSYM tarzı nokta atışı 500 hap bilgi ile kendinizi check-up yapabilirsiniz. Üstelik kitap cep boy olduğu için yanınızda her yere getirebilirsiniz. Detaylı bilgi ve sipariş için tıklayınız!

Son 1 ay uyku ve beslenme düzeni de önemli.

Şu ana kadar her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardı. “Ben gececiyim” diyenler, sabah güneşin doğuşu ile çalışmaya başlayanlar… Ama sınav saatinin herkes için aynı olduğunu unutmamalısın. O nedenle artık günlük rutinine sabah erken bir saatte (saat 10’dan önce) başlamanı ve onun öncesinde gereken uykuyu da almanı tavsiye ediyoruz. Yani uyku düzeni önemi artık devreye giriyor. Bu noktada önerimiz kendine önünde bir sınav olduğunu unutturmayacak ve bu zamana kadar ki tüm alışkanlıklarını kökten değiştirmene müsaade etmeyecek bir rutin oluşturman yönünde olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.